Her salı gecesi Düzce’de gündemi belirleyen Manşet programının bu haftaki konuğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak oldu.

MÜSİAD olarak siyasi bir görüşleri olmadığını belirten Çakmak, “Her partiden üyenin olduğu gökkuşağı gibi bir yapıyız. İşimiz ekonomi, istikrardan yanayız.” dedi. Çakmak 2014 yılının ekonomik anlamda daha hareketli ve güzel olacağını iddia etti. Çakmak Türkiye’nin küresel bir oyuncu olduğunu vurgulayarak mevcut dolar kurunu değerlendirdi.

Çakmak, “Bu tür olaylar normal. Bunu geçiş süreci olarak görüyorum. Dünya’nın her yerinde dolar artıyor. Bu olayın böyle sürmeyeceğine inanıyorum. Türkiye’nin finansal temelleri sağlam atılmış. Dolar yakında 2.00 TL seviyesine gerileyecek ve o seviyede kalacak.” dedi.

“Düzce’ye neler katabiliriz?” düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten Çakmak, “Düzce’de sorunlar ve eksiklikler hakkında bilgi aldık ve bu sorunlara ilişkin komisyonlar kurarak çalışmalar yürüttük.” dedi.

Çakmak, “Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bakanlığının ilk günlerinde sağlık konusundaki sıkıntıları dile getirdik. Prefabrik hastanelerden , duran hastane inşaatından bahsettik.” dedi.

Çakmak, “Bakan Binali Yıldırım açıkladı. Halkalı, Düzce arası hızlı tren projesi yapılacak. Bu gerçekleşirse Düzce’nin çehresi değişecek. Düzce üniversite şehri olmalı. Düzce Üniversitesi’ni marka yapabiliriz. Her türlü ameliyatın yapıldığı, tüm branşların olduğu, Türkiye’nin önde gelen mühendisliklerinin olduğu bir üniversite yapabiliriz. İsim yapmış hocalarımızı Düzcemize kazandırabiliriz. İkinci özel bir üniversite açılabilir. Düzce’yi AR-GE üssü yapabiliriz, Düzce buna müsait.” dedi.

MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak hayalindeki Düzce’yi de Manşet programında açıkladı.

Çakmak, “Düzce’yi şöyle hayal ediyorum. Düzce’de 3 tane üniversite olacak, Kardüz Davos olacak, hızlı trenimiz olacak. Bunlar 2023’e kadar olmuş olacak. Düzce lojistik anlamda tek. Düzce, Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı olacak.” dedi.

Türkiye’nin ekonomik durumunu ve Düzce’nin geleceğini değerlendiren Çakmak, dernek olarak yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.

Düzce’de çok güzel şeyler olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini belirten Çakmak, Güç Birliği oluşumundan ve çalışmalarından bahsetti.Çakmak, Güç Birliği için “Sadece başkanlar düzeyinde vali, milletvekilleri, belediye başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Rektör, İl Genel Meclisi başkanı, TSO başkanı, Ticaret Borsa başkanı, OSB yönetim kurulu başkanı, DESOB, DÜSİAD, MÜSİAD ve Düzce Sivil toplum platform başkanlarından oluşan bir komisyon.” dedi.