Duraklar Köyündeki rögar kapaklarını açarak kabloları çalmak isteyen hırsızlar amacına ulaşamasa da11 köyü telefonsuz, internetsiz bıraktı.

İddiaya göre, Duraklar Köyü’nde 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolundaki rögar kapakları, hırsızlar tarafından içerisindeki kabloları çalınmak üzere açıldı. Kabloları çalamayan hırsızlar kabloları kesip rögarları kapattı.Amacına ulaşamayan hırsızlarsa 11 köyü, 3 akaryakıt istasyonunu ve işyerlerini telefonsuzve internetsiz bıraktı.

“İş yapamaz konuma geldik”
Duraklar Köyü’nde yaşayan esnaf Metin İmamoğlu 13 Mayıs cumartesi gecesi olan olay sonrası ortaya çıkan mağduriyet hakkında şöyle konuştu:

“Kabloların Hırsızlar tarafından kesildiğini söylediler. Daha sonra Türk Telekom ile irtibata geçtik ve arızanıngiderileceğini söylediler. Kablolar eski model olduğundan dolayı 3-4 gün dediler. Yalnız bu süreç şu anda 10. gününde ve kendimde işyeri sahibi olarak internetlerimiz ve telefonlarımız çalışmıyor. Biz sipariş üzerine çalıştığımızdan sipariş alamıyoruz. Şu anda iş yapamaz konuma geldik. Akaryakıt istasyonları uydu ile kontrol sistemi olduğundan kontrol edilemiyor. İnternetleri olmadığından POS cihazları da çalışmıyor.Kablo gelecek diyorlar ama kablo ne zaman gelecek? Şu anda 10-11 tane köy mağduriyet yaşıyor. Köy ve işyerleri olarak çok sıkıntılıyız.