10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajlarla kutlandı. Vali Ali İhsan Su, “Basın çalışanlarımız; görevlerini ifa ederken, haberleri doğru, tarafsız, farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyarak, toplumun bilgilenmesine, toplumsal barışın tesisine, huzur, güven ortamının güçlenmesine katkı sağlamaktadırlar. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan medya dünyası, demokrasimizin gelişmesi, birlik ve beraberliğimizin korunması ve kamuoyunun doğru bilgilenmesi konusunda çok önemli bir görev ifa etmektedir. Bu düşüncelerle tüm basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, Gazeteci Meslek Etik İlkeleri sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürmelerini diliyor, en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

BAŞKANI İSMAİL BAYRAM, BASIN KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR

 

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda "10 Ocak 1961 yılında basın sektöründe çalışan gazetecilerin çalışma hakları ve basın özgürlüğü için 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak ilan edildi. Bu hareket aslında, basın hakları ve özgürlüklerine getirilen kısıtlamalara bir tepki olarak gelişti. Bugün artık her kişi ve kuruluş, basının bağımsız verme özelliğinin demokrasinin bir gereği olduğunun bilincindedir. Basın mensupları her şeyden önce kamuoyunun bir parçasıdır. Bölgelerine ve ülkelerine, uluslararası ölçüde, insanlığın çıkarları doğrultusunda sorunları dile getirmekte ve çözümü için yol gösterici olabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında, basın her ülkede yönetim ve halk arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Bunun için basın hakları ve çalışma ortamları demokratik koşullar içinde belirlenmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle basın sektöründe çalışan tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Bayramını kutlar, duyarlılık ve sorumluluk gerektiren hizmetlerinde başarılar dilerim" dedi.

KORKMAZ, TARAFSIZ OLMALIDIR

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, “Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyoruz. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır. Bu duygularla tüm basın camiası ve gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi


DİLBER, EN DİNAMİK MESLEKTİR

Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, “ Türk demokrasinin gelişerek daha da kökleşmesinde günümüzün en dinamik meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan gazetecilik mesleği kamuoyunun doğru, tarafsız ve objektif olarak bilgilenmesi için büyük bir önem arz etmektedir. Zorlu, yorucu ve meşakkatli bir süreç içerisinden görev yapan gazetecilerin de ciddi fedakarlıklar içerisinde bu mesleği sürdürdüklerini görmekteyiz. Düzce basının günümüze kadar basın ilkelerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunu bilgilendirdiği gibi, bundan sonra da aynı anlayıştan asla ödün vermeyeceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile değerli basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyorum” dedi.

KAŞIKOĞLU, MEDYA DEMOKRASİ TARAFTARI OLMALIDIR

AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, “Medya, demokrasinin tarafı olmalıdır; hukukun, insani değerlerin, hak ve özgürlüklerin tarafı olmalıdır. Her geçen gün değişen, dönüşen, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden günümüz Türkiye'sinde, medyamız da kendini yenilemeli, çağdaş bir yayıncılık anlayışını benimsemelidir. Bu düşünceler eşliğinde AK Parti olarak, tüm basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz." Dedi.

DANIŞMAZ, GÜCÜNÜ HALKTAN ALIYOR

MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, “Gücünü halktan alarak gece-gündüz, hafta sonu demden çalışan ve halkın sesi olan basın mensuplarının ağır şartlarda çalıştığının farkındayız. Gazetecilik fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. 10 Ocak 14 Çalışan Gazeteciler gününün 53’üncü yılını kutladığımız bu günlere gelmemizde en büyük pay, şüphesiz fedakârca çalışan basın mensuplarınındır. Yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medya da önemli adımlar atarak ülkemizin ve Düzce’nin gelişiminde önemli bir yere sahip olan basının, bilgilendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli görevleri bulunmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır’. Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi yad ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum “ dedi.