Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği 13. Olağan Kongresi Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 9.Bölge Yarışması Bölge Birincisi Yasin Batır’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Genel kurulun protokol konuşmaları bölümünde söz alan Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı İdris Çalışkan kongreyle oluşturacakları yeni yönetim aracılığıyla İmam Hatip camiasını bir araya toplamayı hedeflediklerini kaydetti.

Amaçlarını gerçekleştirmek için Düzce’de dernek olarak faaliyet göstereceklerini ifade eden Çalışkan, Türkiye’de ise ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile işbirliği içerisinde olacaklarını aktardı.

“Tüzük değişikliğine gidiyoruz”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin amaçlarından söz ederek konuşmasını sürdüren Çalışkan, kongrede tüzük değişikliğine gitmek istediklerini, yapacakları değişiklikleri nedenleriyle anlattı. Çalışkan, “Tüzük değişikliğiyle ismimizin başına ‘Önder’ kelimesini getiriyoruz. Derneğimiz kurulduğu zaman derneğimizin ismi ile okulumuzun ismi aynıydı ve ilimizde bir tane okul vardı. Okulumuzun ismi değiştiğinden dolayı bizde kendimizi güncel olarak değiştireceğiz. Yönetim Kurulu üye sayımızı da 5’ten 41’e çıkarıyoruz. 5 kişi ile tüm ile hizmet etmemiz zor olduğu için sayıyı artırıyoruz.” Dedi.


Genel kurul, sinevizyon gösterimi, yönetimin ibrası ve seçimlerin yapılmasıyla sürdü.

Haber:Y.SEVER