Konuya ilişkin açıklama yapan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ''Elde olmayan nedenlerden projelerin uygulanmasında gecikmeler yaşadık. Çalışmalarımızı öngörülen tarihlerde tamamlayamadık. Ancak tüm projelerimiz planlanan doğrultuda devam ediyor'' dedi.

Sahil Bandı Projesi'nin birinci bölümünde hukuki bir sorun çıktığına ve bunun aşılmasına çalışıldığına vurgu yapan Albayrak, sahil bandındaki yol yapımı alanına giren yapıların yıkıldığını belirtti. Albayrak, ''Akçakoca Belediyesi'nin ilçede başlattığı sahil projesi kapsamında çalışmalar Çuhallı bölgesinde yoğun bir şekilde sürüyor'' dedi.

2011 yazında altyapı çalışmalarına ağırlık vererek 2012'ye hazırlık yaptıklarını belirten Başkan Albayrak, ''Bazı çalışmalarımızda çok farklı ve birbirine bağlı aksaklıklardan ve bürokratik işlemlerden dolayı takvimde hedef tutturamadık. Ancak tüm projelerimizde kararlılık sürüyor. Gecikmeli de olsa başladığımız işleri bu yılsonuna kadar tamamlayacağız. Önümüzdeki yaz Akçakoca çok farklı bir görüntüde olacak. Tüm yolları asfalt ve düzenli, tretuarlar eksiksiz, sahil bandında hedeflenen kesim tamamlanmış ve tertemiz sahilleri ve çarşısıyla bir Akçakoca göreceğiz'' diye konuştu.

Haber; R. BAL