Kurban Bayramı'nın arife gününün cuma günüyle birleşmesiyle birlikte Cedidiye Camii'nde cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar camiinin içerisini ve dışarısını doldurdu. Vatandaşlar, okunan ezanla birlikte camiiyi doldurmaya başladı. Camiide yer bulamayan vatandaşlar ve esnaf yanında getirdikleri örtülerin üzerinde namaz kıldılar.



Türkiye'nin her yerindeki camiilerde cuma hutbesinde camii imamları kurbanın ve Kurban Bayramı'nın önemi üzerinde durarak hutbelerinde kurban konusuna yer verdi.



Camiilerde verilen hutbelerde,"Kurban ibadetindeki hikmet, Allah rızası ile birlikte yoksulun et ve gıda ihtiyacını karşılamaktır. Böylece kurban, Müslüman toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar; sosyal adalet ve paylaşımın gerçekleşmesine katkıda bulunur. Kurban, mümine malını Allah rızası için harcama ve başkalarıyla paylaşma mutluluğunu tattırır; onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Ayrıca kurban, fakirleri de bayram sevincine ortak ederek toplumun birlik, beraberlik, kardeşlik içinde huzurlu bir bayram geçirmesine vesile olur"dendi.

 

Haber: Y. Sever