Merkeze bağlı Gökçeköy’de 1958 yılında yapılan Gökçeköy camiinin kıblesinin yanlış olduğu ortaya çıktı. Olay yeni camii yapımı sırasında denetimcilerin ölçümü sonrasında fark edildi. İhtiyaca karşılık vermemesinden dolayı yeni camii yapılmasına karar verildi. Camii yapımı sırasında denetimcilerin ve mühendislerin ölçüm yapmasıyla kıblesinin 1 – 2.5 metre kadar kıblenin saptığı ortaya çıktı.

 

 

 

Eski camiinin kıblesinin yanlış olması, camii yanındaki mezarlıktaki mezarlarında yanlış defnedilmesine sebep oldu.

 

 

Köyün azası olan Bayram Demir, eskiden kıblelerin ölçüm yapılmadan aşağı yukarı yapıldığını dile getirerek, yeni camiide bu yanlışın düzeltildiğini söyledi.

 

 

Demir, “Projecilerin gelmesiyle yeni camiii yapımıyla ortaya çıktı kıble sapması. Düzce’de neredeyse tüm camiilerde bu yanlışlık var. Mesela Cedidiye Camiisinde var. Bundan sonra inşallah bu şekilde devam edecek. Eski caminin giriş yerinden 1 metre, çıkışa 2.5 metre kadar bir sapma var. Projeciler gelene kadar kıblenin yanlış olduğunu bilmiyorduk. “ dedi.

 

 

Gökçeköy azası olan Bayram Demir, Yeni camiinin kıble yanlışlığı olduğu için değil, köyün ihtiyaçlarını karşılayamadığı için yapıldığının da altını çizdi. 



Haber: G. KARDUZ