Camikebir Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi çerçevesine yıkımlar devam ediyor. Kamulaştırılması tamamlanan binaların yıkımı sürerken, kamulaştırma sorunu yaşanan evlerin de bugün elektrik ve suları kesildi.
Mahalle sakinleri ise belediyenin kendilerine herhangi bir ikazda bulunulmadığını iddia ederek ramazan arifesinde elektrik ve sularının kesilmesine isyan etti.
Karanlıkta oruç tutulur mu?
Mahalle Sakinlerinden Yıldız Hurç, “Elektrikler kesilecek diye bize bildirmediler. Ben dün ev tuttum kendime badanayı yaptık bugünde eşyaları taşıyacaktık. Bir günde eşya taşınmaz ki. Temizliğini yapacaksın, perdelerini yıkayacaksın çamaşırlarını yıkayacaksın. Ne olur bir iki gün idare etselerdi. Bayrama kadar bir şey mi olurdu yani. Hem gece kalkacağız oruç tutacağız. Karanlıkta oruç tutulur mu? Nasıl kalkıp yemek hazırlayacağız. Çoluk çocuğa iftar vereceksin sahur vereceksin. Mübarek günde merhamet kalmamış bunlarda” diye sitem etti.
Bayramdan Sonra Çıkacağız
Ramazanın sonuna kadar evleri boşaltamayacaklarını belirten mahalle sakileri, yetkililerden süreyi uzatmalarını istedi.
Şükriye Sevinç, “Bayrama kadar çıkamayız. Ramazan geliyor nasıl tutacağız karanlıkta nasıl yemek yapacağız. Bizi bayrama kadar idare etsin. Bayramdan sonra çıkacağız. Üç gün bize müsaade verselerdi kendimizi toparlardık. Kira tuttuk biz taşınacaktık. Biz toparlıyoruz kendimizi geldiler ışıkları kestiler. Ne olacak bizim halimiz şimdi.” Diye konuştu.
Nurcan Hasan isimli bir diğer mahalle sakini ise “Dinlemediler bizi elektrik paramızı da yatırıyoruz niye kesiyorlar ki çünkü kesmeye hakkı yok ki bunların insanlar ramazanda ne yapacaklar. Kendi yerimiz ödediğimiz halde elektriğimizi kestiler. Elektriğimizi suyumuzu da yatırıyoruz. Bu iş nasıl oluyor ben anlamadım.”şeklinde konuştu.
Evlerini boşaltacaklarını belirten mahalle sakinlerinin en büyük tepkisi ise ramazan arifesinde elektrik ve sularının kesilmesiydi.
Müslümanlığa Sığar Mı?

Fevai Yıkın isimli bir vatandaş “Biz Müslüman bir devlette yaşıyoruz. Allah’ı, peygamberi, kitabı bilen insanlarız. Kurbanımızı keseriz orucumuzu tutarız. Tam oruç günü gelip de bu ışıkları söndürmesi neye yarar yani. Bu insanlık mı? Bu insanlığa sığar mı? Müslümanlığa sığar mı? Zaten ben kalp rahatsızıyım karanlıkta merdivenden aşağıya inerken paldır küldür aşağıya düşersem neye yarayacak. Bunlara ıstırap vermeyecek mi ben ölürsem ve ya yaralanırsam. Bizim ışıklarımızı kesmeye hakları yok. Bizi 9 sene beklettiler. Bugün alacağız yarın alacağız. Kanunda kanunluğunu güzel yapsınlar. Bizi incitmesinler. Biz Amerikan zencileri değiliz Müslüman insanlarız.”dedi.

Haber, S. KAŞKIR