Camiler ve Din Görevlileri haftası kutlanmaya başlandı. Bugün başlayan ve 10 Ekim’e kadar devam edecek olan kutlama etkinliklerinin ilk gününde başarılı din görevlilerine takdirname verildi. Camiler ve Din Görevlileri haftasının açılış etkinliğinde konuşan Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan din görevlisinin görevi bütün insanları kucaklayıcı hizmet politikası ile hizmet etmektir diyerek, din görevlilerinin toplumu aydınlatma noktasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.


Din görevlisinin 24 saat halka hizmet ettiğini belirten İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, din görevlisinin zor şartlar altında hizmet verdiğini de sözlerine ekledi. Yeni teşkilat yasasının bir an önce arzu ettiklerini belirten Gürpınar, sosyal ve özlük hakları güvence altına alınmış bir yapının oluşmasını tüm din görevlileri olarak arzu ediyoruz dedi.


Camiler ve Din görevlileri haftasının açılışında konuşan Din görevlileri Dernek Başkanı Erol Yemeneci ise camiler cemaatsiz, cemaat imamsız, Kur’an Kursları Öğrencisiz düşünemeyiz dedi. Din görevlilerinin günün her anında halkın sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini belirten Yemeneci, bizlerin görevi sadece Camide 5 vakit namaz kıldırmak değildir. Bizler sorumlu olduğumuz çevrede yaşayanların da her türlü sorunu ve ihtiyaçları ile de yakından ilgilenmekteyiz dedi.

Camiler ve din görevlileri haftasının açılış programı Kur’an-ı Kerim okunması, başarılı din görevlileri ve basın kuruluşlarına teşekkür belgesi takdimi ve Tasavvuf Musikisi konseri ile son buldu.