Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bugün müftülük konferans salonunda camiler ve din görevlileri haftası açılış programı düzenlendi.

Açılışa İl Müftüsü Selami Emen, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, ilçe müftüleri ve davetliler katıldı. Düzenlenen etkinlikte konuşan Düzce İl Müftüsü Selami Emen, bu haftanın Türkiye'ye ve Düzce'ye hayırlar getirmesini dileyerek, bu haftayı kutlamak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Bu haftaların insanların dikkatini camilere, iyiliğe, daha doğrusu ahirete giden yola çevirmek için bir vasıta olduğunu belirten Emen, "Bizler bazen insanlara vaaz ederiz, hayırdan iyilikten bir şeyler anlatırız ama kendimizi unuturuz. Bizim de bazen irşad edilmeye ihtiyacımız var. Bu programı da bu manada dertleşmek, halleşmek için düzenledik" diye konuştu.

Programda Müftülük görevlileri tarafından davetlilere musiki konseri verildi. Konserin ardından İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Ali Rıza Temel, davetlilere din görevlilerinin toplum üzerinde önemi üzerine konferans verdi.

Açılış programı, Düzce genelinde din görevlileri arasında "Hafızlık, Kur'an-ı Kerim' ve Ezanı Güzel Okuma, Hutbe ve Şiir Yazma Yarışmaları" ile "Cami Çevresini Düzenleme" yarışmalarında dereceye girenler ve başarılı personellere ve ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Haber; S. KAŞKIR