Çamköy sakinleri, mahallelerinin hemen yanındaki vahşi çöp depolama alanının kaldırılması ve bir daha buraya çöp dökülmemesi için eylem yaptılar. Depolama alanına giden yolu kapayan 150-200 kişilik öfkeli grup,çöp kamyonlarının geçişine izin vermedi.

 

Olay Saat 11.30 sıralarında, öfkeli bir grup Çamköy sakininin Vahşi çöp depolama alanında toplanması ile başladı. Öfkeli kalabalığın sayısı dakikalar geçtikçe artarken, Mahalle Muhtarı Teoman Kaya, vahşi çöp depolama alanının uzun zamandır mahallenin bir gerçeği haline geldiğini,  her türlü başvuruyu yapmasına rağmen bir türlü sonuç alamadığını, halkın kendiliğinden bu yolu kapatmaya karar verdiğini  söyledi.

 

Öfkeli grup çöp depolama alanına gelen kamyonların önünü kesince, gelen kamyonlar Düzce Belediyesi’nin kum çakıl şantiyesinin içine sığındılar.

 

Şantiye alanının girişine kadar gelen öfkeli kalabalığı kontrol altına almak için jandarma ekipleri olay yerine intikal ederken, belediyeden ilk gelen yetkili Zabıta müdürü İlyas Daniş oldu. Gruptan birkaç kişi ile konuşan Daniş,  kalabalığı yatıştıramayınca yetkililerin geleceği sözünü verdi.

 

Olay yerindeki öfkeli kalabalığı yatıştırmak ve çöp kamyonlarının yüklerini boşaltmak için Çamköy’e gelen Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan daha ilk anda vatandaşların öfkeli suçlamalarına maruz kaldı.

 

Kalabalığın taşkınlıklarına rağmen sukünetini koruyan Belediye Başkan Yardımcısı  Saffet Pehlivan , kalabalığa hitaben, kendilerine daha önce verilmiş sözlerden başkasını söyleyemeyeceğini, ancak Katı Atık Depolama tesisinin önündeki mahkeme engelinin kalktığını, üç ay içinde buraya çöp dökülmeye son verileceğini, bu sahanın kaldırılması için de İSKİ’nin 15 gün içinde çalışmaya başlayacağını ifade etti.

 

 Kalabalığın öfkesi bir türlü dizginlenemeyince, Jandarmanın toplumsal olaylara müdahale birimi de olay yerine geldi. Kalkanları  ve zırhları ile  olay mahalline gelen müdahale birimini gören vatandaşlar, “En Büyük Asker Bizim Asker” diyerek tezahürat yaptılar.

  

 

Şantiye girişinin geçilmesi askerler tarafından önlenince vatandaşlar bu kez de Çöp sahasına giden yolu Taş ve molozlarla ulaşıma  kapattılar. Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan’ın çöp kamyonlarını başka bir alana yönlendirmesi ile sakinleşerek dağıldılar.