AK Parti Hükümetinin Romen açılımı çerçevesinde 2011 yılında yapımına başladığı Çamköy Mahallesi’ndeki 240 adet sosyal konutlar için başvurular başladı.  
Başlangıçta Çamköy’de ikamet eden Romen vatandaşlar için yapılan ancak daha sonra valilikten yapılan açıklama ile önceliğin Çamköy Mahallesinde ikamet etmekte olanlara verilmek kaydıyla, Akpınar, Camikebir, Çay ve Ağaköyü Mahallesi’nde oturan vatandaşlarında başvuru yapabileceğinin söylenmesi Romen vatandaşları kızdırdı.
“Biz konutlarımıza yabancı istemiyoruz”diyen yaklaşık 70 kişilik Romen vatandaş inşaat alanı bastı.
Belediye başkanı ve milletvekillilerinin kendilerine söz verdiğini öne süren vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmak istedi.
Vatandaşlar, “ Devlet buraya bize ev yaptıysa biz konutlarımıza yabancı insan istemiyoruz. Buranın konutları ancak bize denk gelir. Romen açılımında belediye başkanımız “sizi ahşap evlerden çıkartıp, konut vereceğiz.” Diyordu. Şimdi bu yaptığı ne oluyor. Çamköy neden dışlanıyor? Belediye başkanı söz verdiydi sözünü tutsun.” diye konuştu.
Hak sahibi olmak için istenen başvuru koşullarını eleştiren bazı vatandaşlar da  “İlla yeşil kartlı mı olmak gerekiyor? Sigortalı olmak suç mu? Herkes kirada oturuyor. 3-4 hane aynı yerde kalıyor. Bize hak talep edilmişse biz neden hakkımızı alamıyoruz. Emekli olmasın, sigortası olmasın isteniyor. Biz çalışmayıp da nereden ekmek yiyeceğiz.”dedi.
Romen vatandaşlar bir süre inşaat alanında bekledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

 Haber; S. KAŞKIR