Çamköy Yeni Mahalle’de bir insanlık dramı yaşanıyor. 10 ay önce belinden ameliyat olmak için hastaneye yatan Mecbure Aksak, ameliyat sonrası felç geçirdi. 3 kızıyla birlikte tek odalı bir evde adeta yaşam savaşı veren genç kadın, dinmeyen ağrıları için hastaneye yatmak istiyor ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle çaresizlik içinde kıvranıyor.

Mecbure Aksak yıllar önce eşini kaybetmiş sonra tek oğlu tarafından terk edilmiş. Birlikte yaşadığı 3 kızından okul çağında ki 2 kızı yine maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemiyor.

Zaman zaman şiddetlenen ağrıları nedeniyle hastaneye yatarak tedavi olmak isteyen Aksak, kızlarını okula yollamak ve hastaneye yatmak istiyor.

“Çok sancılarım var ağrım var duramıyorum, 1 senedir böyleyim. Çok kötüyüm hastaneye yatmak istiyorum. Yürüyerek gittim, yatalak çıktım doktor beni bağırtarak iğne vurdu. Komşular bize bakıyor, yemek getiriyorlar, eşim öldü. Kızlarım bakıyor bana okumuyorlar. “

Aksak’ın büyük kızı yanlış iğneden dolayı annesinin felçli kaldığını iddia etti.

“ Doktor, ben kağıtta yazdım annenin damarlarını yaktık dedi, annem beyin cerrahına gitti, belinde kireçlenme vardı onu temizlemek için. Yanlış iğne yapılmış bu yüzden annem felç kaldı. Annemle ben Temmuzda hastaneye yatmıştık, doktor kendisi yazmış damarlarını yaktım diye.”

Zor durumdaki aileye sadece yiyecek yardımı yapabildiklerini söyleyen komşuları ise, genç kadının ağrılarının dinmesi için hastaneye yatması gerektiğini dile getirdiler.

“Sabah kahvaltıları yok, okula aç gidip geliyor bu yüzden okula gitmiyor. Yiyeceğini içeceğini komşuları olarak biz karşılıyoruz ama ağrılarını dindiremiyoruz. Düzce halkından rica ediyorum bu kadına yardım eli uzatsınlar.”

“Ameliyat olursa felç olur dediler, komşular yardım ediyor kıyafetine yiyeceğine içeceğine, durumlarına çok üzülüyoruz.”

Ağlamaktan annesinin durumunu anlatamayan evin küçük kızı ise, annesinin ihtiyaçlarını karşılamak için komşulardan para istediklerini söyledi.

“ Annem bezi olmadığı zaman komşulardan para istiyoruz, annemin yürümesini istiyoruz doktoru şikayet etmek istiyoruz. 1 sene oldu okulu bıraktım anneme bakıyorum. “

Haber; H. İŞCAN