Yenikent Bağlantı yolunun kervan kavşağı bölümünden ve şehir içindeki inşaatların hafriyatlarından yayılan çamur, yeniden tüm olumsuzlukları ile birlikte  geri  dönerek vatandaşları bezdirmeye başladı.

Şehir içinde yapılmakta olan çok sayıda inşaatın hafriyatını taşıyan kamyonlardan dökülen, veya bu araçların lastiklerinde taşınan, bir kısmı da Yenikent bağlantı yolunun kervan kavşağı bölümündeki çamurlu bölümün şehre giriş çıkış yapan araçlar vasıtasıyla ken t merkezinin her tarafına taşınan çamur, gece havanın hafif bir çiselemesinin ardından geri döndü.

İstanbul Caddesi boyunca uzanan kaldırımlarda sulu bir çamur yayaların yürümesine olanak bırakmayacak kadar yayılırken, şehir merkezinde dolaşan araçlar ise  çamurdan tanınmayacak hale dönüşüyor. Zaman zaman yol kenarlarındaki çamurun, içinden hızlı geçen araçların etkisiyle kaldırımda yürüyen insanların üzerine sıçrayacak kadar arttığı gözleniyor.

Aralık ayının yarısından itibaren kenti etkileyen çamur, kar yağışının ardından bir süre gündemden kalkmış, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, konudan kendisinin de rahatsız olduğunu, özellikle şehir merkezine hazır beton getiren kamyonlar konusunda ciddi girişimlerde bulunacaklarını açıklamıştı.

Başka hiçbir şehirde bulunmayacak kadar çamur içinde bulunan Düzce’nin çamurdan kurtarılması için konu ile ilgili denetimlerin bir an önce yapılması gerekiyor.