Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Sarıyayla Barajı'na entegre olacak modern arıtma tesisinin yapımına başlanıldığını açıkladı. Yemenici, buradan sağlanacak suyun içilecek nitelikte kente ulaştırılacağını vurguladı.

2017 sonunda hizmete girecek

Akçakoca Postası'nda yer alan habere göre; Başkan Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevcut arıtmanın tam anlamıyla yeterli hizmet veremediğini bu nedenle de sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Yemenici, “Yeni ve son teknolojinin kullanıldığı yapımına başladığımız tesiste, her hizmet otomatik olarak bilgisayar sistemi ile verilecek. Tesisin tamamlanıp 2017 sonunda hizmete girmesiyle, inşallah tertemiz, içilebilir suyu kente vererek vatandaşımıza verdiğimiz "Damacana suyuna mahkum etmeyeceğiz" sözümüzü de tutmuş olacağız " dedi.

"16 milyon TL harcayacağız"

Modern arıtma tesisi ile artık bulanık suya veda edeceklerini belirten Yemenici, "İleri teknolojinin kullanıldığı bu tesis için yaklaşık 16 milyon TL harcayacağız. 100 bin nüfus için gerekli suyu arıtabilecek bir kapasiteye sahip olan tesis, yeni döşenen alt yapısı ile de bölgenin en iyi şebekesine sahip olacaktır. Yağmur da yağsa, çamurlu su da gelse bu modern arıtma ile artık bulanık suya veda edilecek" ifadesini kullandı.