Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte göl, ırmak ve kent merkezinde bulunan süs havuzlarında tehlike çanları çalmaya başladı. Serinlemek amacıyla girilen göl ve ırmaklarda sık sık boğulma haberleri ile karşılaşılırken, şehir merkezindeki süs havuzlarında ise gizli bir tehlike bekliyor.
Anıt meydan ve Valilik arasında bulunan özellikle akşamları yaydıkları ışıkla hoş bir görünüme kavuşan süs havuzlarında elektrik kaçağı olduğu iddia edildi. Yazın sıcaktan bulunan vatandaşların, kenarında oturarak dinlendiği pek çok sokak hayvanın da su içtiği süs havuzlarında elektrik kaçağı iddiası tedirginlik yarattı.
Havuzlarda elektrik kaçağı olduğunu tesadüfen fark eden N.S. isimli bir vatandaş, yetkilerin bu konuda tedbir almasını istedi.
N.S., “ Anıt park’ta iki kişi köpeklerini gezdiriyordu. Hayvanların halinden susadıklarını anladım. Bu hayvanlara “su verin” dedim. Onlarda “Su vereceğiz ama bulmadık” dediler. Bende havuzu göstererek “ oradan içirebilirsiniz” dedim. Havuzda elektik kaçağı olduğunu bu nedenle içiremeyeceklerini söylediklerinde bende eve giderek elektrik kaçağını ölçtüğüm aletimi aldım. Havuzun içerisine soktuğumda elektrik aletinin ışığı yanarak sinyal verdi.   Sürekli görüyoruz çocuklar havuzlara giriyor, ellerini sokuyor. Allah korusun bir kaza olmasın. Malum insanlar bu havuzun kenarında aileleriyle oturup dinleniyor. Hayvanlar buradan su içiyor. Bu havuzda belki boğulan olmayabilir ama elektrik çarpabilir. Bu nedenle yetkililer ilgilensin.”diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde bulunan süs havuzunda iki çocuk elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Haber; S. KAŞKIR