Bugün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü... milletimizin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan bir destan olarak tarihe mal olan 18 Mart 1915’te elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi, dolasıyla mesajlar yayınlardı.
Vali Ali Fidan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100.Yıldönümü Mesajı şöyle:
“Canlarını feda ederek 'Çanakkale geçilmez' dedirten, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz; milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur. Aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla, aynı şuur ve inançla, mukaddes emanetinizi daha yükseklere taşıma gayreti verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. "Çanakkale demek, memleket demek. Çanakkale demek, Türkiye demek." sözlerini kaydeden Başkan Keleş, Çanakkale şehitlerimizi saygı ve şükranla yad etti.
Yine Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Büyük Birlik Partisi Düzce İl Başkanı Engin Bedir, Saadet partisi Merkez ilçe başkanı İlhan Alemdar, Ak Parti Düzce Milletvekili Aday adayı Esvet Sarıoğlu, Düzce Esnaf Ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Şafak Duman, Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz  da birer mesaj yayınlayarak Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönemini kutladı ve Çanakkale Şehitlerini şükranla yad etti.