18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü salonunda Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından program düzenlendi. Protokolün tam kadro katıldığı programda öğrencilerin sergilediği piyeste gözler doldu, boğazlar düğümlendi…

 

 

 

Arsal Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Sanem İlhan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile salonu coştururken, öğrencilerden Jale Eti’in bir annenin askere gönderdiği oğlu için söylediği sözleri içeren “ya gazi ol ya şehit” şiiri özellikle salonda oturan şehit annelerini hüzünlendirdi.

 

 

Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerin Çanakkale Destan’ından hikayeler içeren piyesi salonda duygusal anlar yaşattı. Türk milletinin var oluş mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nda milletin geleceği için büyük özveri örneği gösteren kahramanların hikayelerini dinleyen davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

 

 

 

Öğrenciler sergilediği oyunla hem kendileri ağladı hem de izleyenleri ağlattı. Vali Su, zaman zaman cebinden çıkardığı mendille gözyaşlarını sildi. Öğrenciler hem vali Su’yu hem de bu acıyı birebir yaşamış şehit annelerini hüzünlü anlar yaşattı.

 


Programın sonunda Düzce Belediyesi Mehteran takımının ‘Çanakkale İçinde Vurdular Beni’ türküsünü seslendirmesi, salondaki Çanakkale ruhunu daha da coşturdu.

 

 

VALİ SU’DAN YEMEK


Vali Ali İhsan Su, 18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna yemek verdi. Yemek öncesi konuşma yapan Vali Su, teşekkürlerini bir kez daha dile getirdi.


Vali Su, “Ülkemiz bayrağımız milletimiz için canlarınız ortaya koydunuz, evlatlarınızı şehit verdiniz. Hepimizin şehidi, gazileri. Tekrar hepinize en işten dileklerimiz sunuyor, afiyet olsun diyorum.” dedi.

Vali Ali ihsan Su’nun eşinin de katıldığı yemekte her bir protokol üyesi ayrı bir masaya oturdu. Yemek de şehit olan asker için dua edildi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır