Çanakkale Zaferi’nin 93’üncü yıldönümü tüm yurtta ve Dış Temsilciliklerde olduğu gibi Düzce’de de kutlandı. Şehitlikte düzenlenen ilk törene düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, daire müdürleri, emniyet ve jandarma mensupları, şehit aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Düzce Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan ve Türkiye Harp Malülü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Jandarma Yüzbaşı Osman Karabıyık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Karabıyık konuşmasında Çanakkale’de vatan savunmasında şehit düşen kahramanları anarken, gerekirse bugün de askerlerimizin vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Karabıyık’ın konuşmasının ardından tören mangası tarafından şehitlerimiz için üç el saygı atışı yapıldı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın Şehitlik şeref defterini imzalamasının ardından şehit mezarları tek tek gezilerek çiçekler bırakıldı. Asker Kıyafeti giymiş çocuklar Jandarma Komutanı Toprak’ın ilgisini çekerken,  Düzce Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın şehitlerin ruhları için dua etti.