Okur-yazar buluşması kapsamında Düzce’ye gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti. Beslenme tavsiyeleri ile ezber bozan Karatay burada yaklaşan Ramazan Ayı’nda beslenme konusunda Düzcelilere önemli tüyolar da verdi.

 “Düzce okur-yazar buluşmasında sizin bulunmanız çok önemli”
Karatay’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “Düzce’de de başlattığımız okur-yazar buluşmasında sizin de yer almanız çok önemli. İlimize geldiniz, sizin de Düzceliler için söyleyeceğiniz şeyler olacaktır. Sizi aramızda görmekten duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim” ifadelerinde bulundu.



“Karatay kahvaltısı çok önemli”
Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala beslenme konusunda nelere dikkat edilmesine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Karatay şunları kaydetti:

 “Genel olarak her zaman sağlıklı beslenmeliyiz. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte hem aday adayları hem de hepimiz aşırı yoğun çalışıyoruz. Buna bir de ramazan eklendi. Karatay kahvaltısı hem normal hayatta hem de ramazanda büyük önem taşıyor. Köy tavuğuyla yapılan bol tereyağlı kızarmış yumurta, zeytinyağlı zeytin, peynir gibi gıdalar kahvaltıda çok önemlidir. Bunun yanında paça, işkembe gibi çorbalar da yememiz gerekiyor. Pahalı olduğu için et tüketemiyoruz ama kemik suyu kullanımı da çok önemli. Ramazandan önce de hazırlık yapmalıyız. Bol su tüketmeliyiz. Kaya tuzu ile birlikte bol su kullanın” ifadelerini kullandı.

“Düzce’de yeşillik var ama lütfen ilaçlamayın”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya da seslenerek Düzce ile ilgili düşüncelerini dile getiren Karatay, şöyle konuştu:

“Düzce’ye yıllardır geliyorum. Sizin bile olmadığınız zamanlardan beri Düzce’yi sık sık ziyaret ediyorum. Düzce fındığıyla yeşilliğiyle bilinen bir bölgedir. Sayın Valime de özellikle fındıkta yeşillikle ilaçlama yapılmasın diyorum. Sayım Valim lütfen bitkilerde ve yeşillikte ilaçlama yapılmasın. İlaçlama ürünlere zarar verdiği gibi böceklere, hayvanlara da zarar veriyor. Sanayiyle ilgilenenler bana kızacaktır ama sanayinin gelişmesi de yeşil alanlara zarar vermektedir. Düzce, yeşilliğiyle bilinen bir ilimiz. Yeşil alanlar zarar görmesin.”

Konuşmaların ardından Vali Dağlı tarafından Karatay’a tablo hediye edildi.

Haber: M.AYDIN