Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda askerliğini kısa dönem olarak yapan ve temel askerlik eğitimini tamamlayan 319’uncu dönem erler, protokol ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği bir törenle yemin ettiler.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törene Düzce Valisi Ercan Topaca, İl Jandarma Alay Komutanı Sebahattin Toprak, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Serter ve Başsavcı Ekrem Yiğit’de katıldılar.

Uygun adım yemin töreni için hazırlanan standlara yürüyen, bir ellerini arkadaşlarının beline, bir ellerini de silahlarının üzerine koyarak yemin eden askerler intizamları ile seyredenlerin takdirini topladılar.

Yemin töreninin ardından eğitimlerini başarı ile tamamlayan askerlere Düzce Valisi Ercan topaca, İl Jandarma Alay Komutanı Sebahattin Toprak ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından ödülleri verildi. Ardından Dönem birincisi yaş kütüğüne plaket çaktı.

Düzce Valisi Ercan Topaca, tören sırasında,  Askerlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu, içinden geçtiğimiz dönemde konu ile ilgili toplumsal duyarlılığın arttığına işaret eden bir konuşma yaptı.

İl Jandarma Alay Komutanı Sebahattin Toprak’ın konuşmasında askerlere olduğu kadar ailelere de mesaj göndererek, çocukları ile gurur duymaları gerektiğini ifade etti.

319’uncu dönem kısa dönem erlerin yemin töreni konuşmaların ardından yapılan resmi geçit ile sona erdi.