Bacaklarından engelli olan 48 yaşındaki Hanife Duman, ölen kocasından kalan 670 TL ile 1’i engelli 3 çocuk bakarken, geçtiğimiz ay gelen 539 TL’lik su faturasıyla neye uğradığını şaşırdı. Faturanın şokuyla soluğu belediyede alan çaresiz kadın, “su sayacınız bozuk, yapacak bir şey yok.” cevabını alınca kış ortasında susuz kaldı.


10 gündür yaklaşık 50 metre uzaklıkta komşusunun bahçesindeki tulumbadan evine zar zor su taşıyan engelli kadın, uzanacak bir yardım eli bekliyor. Azmimilli Mahallesi’nde iki katlı derme çatma evde ikisi lise çağında, biri engelli genç bakan Duman, durumunu “Artık yoruldum…”diye anlattı.

ARTIK YORULDUM…

Bugüne kadar her ay su faturasını düzenli ödediğini açıklayan Duman, “20’sinde Düzce Belediyesinin verdiği akülü arabayı almaya gittim. Döndüğümde kapının arasında fatura aldım. 539 TL çıktı. Başımdan kaynar sular döküldü. Ben 3 çocuğa bakmaya çalışırken, üst üste gelen faturalarla daha kötü oldum. Sinirlerim boşaldı, acillik olacaktım. Ben bu halimle çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. Yardım istiyorum. Artık yoruldum. Nefesim kesildi. Ben çocuklarımın başında durmak istiyorum.” Diye konuştu.


BELEDİYE BAŞKANI BİZE EL ATSIN

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e ulaşmaya çalıştığını söyleyen çaresiz kadın, şöyle seslendi: “Belediye Başkanımızın engelli çocuğu var. Beni çok iyi anlaması gerekirken; ben ona facebook’tan yazdım. Görüntüler attım. Bana geri dönüş yapmadı. Belediye Başkanından rica ediyorum bize el atsın. Evimin hali ortada. Ben bu halimle kimseye muhtaç olmamaya çalışıyorum. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Artık kendime zarar vereceğim diye korkuyorum. Evimde huzur kalmadı.”

AK PARTİMİZ HİÇ YANIMIZDA DEĞİL

Duman, siyasilere de kırgın olduğunu şu sözlerle ifade etti:  “Sosyal yardımlaşmadan önce 300 TL maaş alıyordum. Onunda 50 TL’sini kestiler.  250 TL veriyorlar. Ak Parti üyesiyim. Ama Ak Partimiz hiç yanımızda değil. Başta “engellilerin, hastaların yanındayız” diyorlar. “Neredeler” soruyorum buradan. Gelsinler evimin durumunu görsünler. Sayın valimiz, belediye başkanımız. Ben yoruldum. Çocuklarımın başında durmak için sizden destek istiyorum. Artık insan gibi yaşamak istiyorum.”

HABER;S.KAŞKIR