Düzce'de çarşı ve iş merkezleri, Kurban kesmeyen ve kurbanlıktan para artırmayı başaranlar ile bayramlık giysi, şeker, çikolata ve bıçak almak isteyenlerin akınına uğradı.
İlçelerden, beldeler ve köylerden Düzce merkeze akın eden vatandaşların oluşturduğu yoğunlukta hem kaldırımlar da hem de trafikte ilerlemek hiç de kolay olmadı. 

 

 

HER KÖŞE BAŞINDA TEZGAH

Düzce sokakları adeta dolup taştı. Eski Bolu Caddesi'nden itibaren başlayan araç ve insan yoğunluğu İstanbul Caddesi'nde artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. Yoğun bayram trafiğinde en çok zorlanan hiç kuşkusuz 112 ekipleri oldu. Trafiğe takılan ambulans araçların arasında güçlükle geçebildi.
Merkez Büyük Cami Hafız Hasan Sokak, araç trafiğine kapatıldı ve esnaflar işyerlerinin önündeki kaldırımları tezgâhlarla doldurdu.


Diğer yandan Spor Sokak ve Gaziantep Caddesi, her zaman olduğu gibi yine en çok yoğunluğun yaşandığı yerlerdi. Alışverişe çıkan vatandaşlar para çekebilmek için bankamatik önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Şehir merkezinde sokaklar, caddeler, kaldırımlar hemen her yerde bayramlık satan işyerlerinin olmasının yanı sıra her köşe başında şeker, çikolata veya tatlı satanlar dikkat çekti.
Esnafların bazıları son bir haftadır artan alışverişlerin bayram arifesinde beklenen seviyelere geldiğini ve memnun olduğunu savunurken, bazıları da yoğunluğun kuru kalabalıktan kaynaklandığını söyledi. 

Alışveriş telaşına düşen vatandaşlar ise fiyatların pahalılığından yakındı 


HAYVAN PAZARI SON GÜN İLGİ GÖRMEDİ

Kurbanlık hayvan satıcılarının bayram arife beklentisi, yüzleri güldürmedi. Kurban Bayramı'na bir gün kala satışların artmasını bekleyen hayvan sahipleri, hayvanları elde kaldı.
Sabahın erken saatinden kurbanlık hayvanlarını pazara satmaya getiren hayvan sahipleri bekledikleri gibi ilgi bulamayınca, moralleri bozuldu. Hayvan elinde kalan hayvanları satmak için dökmediği dil kalmadı.

Seçici olan alıcılar ise fiyatlardan memnun olduğunu belirtti.

 

Haber; S.KAŞKIR