Düzce Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı Metin Özcan ve yirmi bir kurucu üyenin hazır bulunduğu görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü.

Düzce Muhtarlar Derneği’nin kuruluş amacı, çalışmaları ve hedefleri konusunda bilgiler veren Başkan Özcan, adı Düzce olan Düzceli muhtarların kurduğu bir Muhtarlar Derneği’nin ilimizin kalkınmasında ve gelişmesinde katkı sağlamayı amaç edindiğini belirterek, “Muhtarlar bir ilin önemli seçilmiş şahsiyetleridir. Düzce Muhtarlar Derneği olarak Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm idarecilerimizle,siyasilerimizle, milletvekillerimizle en güzel şekilde geçinerek hizmet sunmayı ve hizmet almayı hedefliyoruz.Gayemiz daha güzel bir gelecek, daha huzurlu bir Düzce…” dedi.

Düzce Valisi Vasif Şahin’de yeni kurulan Düzce Muhtarlar Derneği’nin olumlu hizmetler yapacağına inandığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar diledi. Daha sonra Muhtarların dilek ve temennilerini dinleyen vali Şahin, sorunların çözümünde izlenecek yol ve yöntemler konusunda dernekleşmenin önemi üzerinde durdu.

BAŞKAN ÖZCAN “İSTİŞARE İLE DERNEK KURULDU”

Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özcan ve yönetim Kurulu üyeleri daha sonra bazı daire müdürlerini makamında ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler sundular. Daire Müdürlerinin ziyaretlerinin ardından ÖNCÜ TV’nin sorularını cevaplandıran Başkan Özcan:”Bizim dışımızdaki bir derneğin , Muhtarların ağzından yaptıkları bazı açıklamalar Düzce Muhtarlar Derneği’ni bağlamaz. Biz, ilimizin idarecileriyle, siyasetçileriyle milletvekilleriyle kavga ederek çatışarak hizmet geleceğine inanmıyoruz. Kavga ederek veya arkadan çekiştirerek hizmet gelmez. Biz Düzce için ve Düzceli için, halkımız için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.”dedi. “TMD Düzce Şubesi Başkanın, bazı medya kuruluşlarında yer alan açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusunu da cevaplandıran Başkan Özcan: ”Biz Düzce Muhtarlar derneği olarak çatışmadan yana değil, diyalogdan yanayız. Bizler örnek olmalıyız. Biz istersek Milletvekillerini de buluyoruz idarecilerimizi de buluyoruz. Onlar da bizi biliyor ve buluyor. O derneğin yaptığı açıklama kendilerini bağlar bizi bağlamaz.” dedi.