Tamamlanması uzun yıllar beklenen Çavuşlar TOKİ’de sorunlar bitmek bilmiyor. Hak sahiplerine anahtarları teslim edildi ancak birçok ev sahibi doğalgaz olmadığı gerekçesiyle konutlarına geçmedi. bu durumda olan diğer hak sahiplerine oldu. Doğalgaz bağlantısı için bir defaya mahsus ödenmesi gereken teminat bedelinden habersiz olan pek çok ev sahibi nedeniyle daireler boş kaldı. Yaklaşık 320 haneden 200 hak sahibinin konutlarına yerleşmemesi, diğer hak sahiplerini de mağdur etti.

 

 

Merkezi sitemle ısınmanın sağlanacağı konutlarda hak sahiplerinden toplanamayan teminat bedeli nedeniyle DERGAZ Konutlara doğalgaz veremiyor. Bazı hak sahiplerinin katılımı ile TOKİ tarafından oluşturulan yönetim kurulunun konutlardaki blokların kapılarına astıkları bildiriler de yeterli olmayınca seslerini duyurmak için haber merkezimizi aradı.

 

 

Bugüne kadar elektrikli sobalarla bir şekilde ısınan ev sahipleri kış mevsimin yaklaşması nedeniyle bu soruna çözüm bulunmasını istiyor. Çocuklarının sık sık hastalandığını ifade eden ev sahiplerinin evlerine geçmeyen ev sahiplerinin en azından bir kereye mahsus verilmesi gereken teminat bedelini vermesini istiyor.

 

 

 

Yönetim kurulu üyesi Ziya Parlak, doğalgaz yok diye evlerine gelmeyen hak sahiplerinin bu konudan haberdar olması için mutlaka yönetimle görüşmesini istedi.

 



Teminat bedelinin 5 Aralık Perşembe gününe kadar ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Parlak, ödemeyenler için yasal işlem başlatmak zorunda kalacaklarını vurguladı. 

Yine site görevlilerinden Recep Günal, teminat bedelini ödemeyen hak sahipleri nedeniyle evlerine geçen diğer ev sahiplerinin mağdur olduğunu belirterek 5 Aralık’a kadar site yönetimine başvurmaları çağrısında bulundu.




Haber:S. KAŞKIR