Şifalı Su, sadece su almak için uğranılan bir konum olmaktan çıkarılıyor. Geçtiğimiz şubat ayında Akçakoca Belediye Başkanlığı ile Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Şifalı Su ve bölgesini kapsayan 50 dönümlük ormanlık alan, 29 yıllığına Akçakoca Belediyesi'ne kiralandı. Daha sonra belediye de Şifalı Su'yu kendi şirketi olan Abitaş'a 10 yıllığına kiraladı.

Başkan meclis üyelerine projeyi anlattı

Bölgeye kazandırılacak sosyal tesislerle yol üstü hizmet anlamında bir kalite getirilmesi hedeflenen Şifalı Su ve çevresinde uygulanacak proje hakkında Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, meclis toplantısında bilgiler verdi.

Başkan Yemenici, belediye şirketi Abitaş tarafından kiralanan Şifalı Su Tesisleri'nde neler yapılacağını meclis üyelerine, video ve fotoğraf görselleriyle birlikte anlattı. Projede, oyun parkları, adrenalin tutkunları için macera parkı, doğa sporlarına düşkün olanlar için ise trekking parkuru yer alacak.

50 dönümlük alanın 20 dönümü projelendirildi

Başkan Yemenici Şifalı Su Bölgesi'nde 50 dönümlük bir arazinin kendilerine tahsis edilmesine rağmen Bakanlık tarafından 20 dönümlük bölümünün projelendirildiğini söyledi.

20 dönüm üzerinde restoranlar, kafeteryalar, organik ürün pazarı ve parkurların oluşturulacağını belirten Başkan Yemenici, söz konusu alanın ilçe turizmine alternatif sunma noktasında zengin imkanlar sunacağını kaydetti.

Haber: C. ÜSTÜNER