İlk Müslüman Türk Kadın oyuncu Afife Jale anısına verilen ve bu yıl 11’inci kez gerçekleştirilen Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda Pazartesi düzenlenen törenle açıklandı.

 6’sı özel toplam 20 ödül dağıtıldı. Özel ödüller dışında 14 kategoride ödülleri alacak olan, seçici kurulun belirlediği 42 aday sanatçı arasından oylama sonucu seçildi.

Yılın en başarılı Sahne Müziği dalında Fazıl Say ve Selim Atakan ile birlikte aday gösterilen Düzce Sanat ve Bilim Akademisi Müzik bölümü başkanı 1959 Ankara doğumlu Cem İdiz yılın en başarılı sahne müziği ödülüne değer görüldü.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Afife Jale Ödülü’nü kazanan İdiz’i tebrik ederken, Sanat ve Bilim Akademisi’ni kurarken uluslar arası üne sahip sanat insanlarının burada ders vermesini düşündüklerini, bu ödül ile yaptıkları tercihin ne kadar yerinde olduğunu gördüklerini söyledi.

Başkan Keleş, ünlü kompozitör Cem İdiz’e çiçek, plaket, Düzce Belediyesi hatıra tabağı ve hediyeler verdi.

Cem İdiz  Başkanın ödülünün dün gece aldığı ödülden daha anlamlı olduğunu ifade ederken, hayatının değişik kesitlerinde ödüller aldığını, bunları küçümsemediğini ancak, Sanat Ve Bilim akademisi’nin kurulmasının kendisine verilen en önemli hediye olduğunu söyledi.