İki imam kadrosu olan ancak bir imamın görev yaptığı Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Topalaklı Cami’nde, bu Cuma imam krizi yaşandı. Camide görevli tek imamın da izinli olmasından dolayı cami cemaati, iddiaya göre namaz kıldıracak imam bulamadı. Cami de üç gündür imamsız namaz kılındığını söyleyen cemaat, müftülüğe ateş püskürdü.

Cemaatten Recep Günal, “Cuma günü burada imam yok. Biri gitti, biri rahatsız. 3 gündür imam yok, müftülük uyuyor. Yan tarafımızdaki huzur camiinde iki görevli var, 3 tane cemaat yok. Burada 30 tane cemaat var, emniyet imam hatip karşısı ancak imam yok. Bu nasıl müftülüktür. Cuma namazını içimizden biri kıldırdı. Artık Allah kabul etsin. Günahı vebali müftülüğün boynuna.” Diyerek camiinin anahtarını müftülüğü bırakacağını söyledi.

65 yıllık camide ilk defa hoca yok

Caminin tarihi geçmişine dikkat çeken cemaat, ilk defa böyle bir olay yaşadıklarını dile getirdi.

Cami cemaatinden bir diğeri ise  “Burası, 1950 tarihinde yapmışlar. Düzce’nin ilk kuran kursu burası. Şimdi buraya emek verenlerin kemikleri sızladı. 65 yıllık camide ilk defa hoca yok. Buranın kadersizliği var. Ne müezzini ne imamı var. Buraya adam gibi imam atayın. Burası merkezi bir yer oldu.”diye konuştu.

2 yıldır bir kadro atanmıyor

Çevredeki camilerden daha çok cemaate sahip olan Topalaklı Camii’ne iki yıldır atama yapılmadığını öne süren cemaat, müftülüğü göreve davet etti. Cemaatten Ahmet Demirci, “2 yıldır bir kadro atanmıyor. İki kadrosu var ancak 1 imamla idare ediyoruz. Vazifelerini doğru dürüst yapsınlar. Cuma günü 500 kişi var. Hoca peşine düştük.” ifadelerini kullandı.

HABER;S.KAŞKIR