Düzce Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Camikebir Mahallesi'nde yapılan dairelerin satış fiyatlarının  belli olmasının ardından yapılan ilk ihale hüsranla sonuçlandı. 28 Nisan'daki encümen huzurunda gerçekleşen ihalede 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere belediyeye ait 47 daire açık teklif usulü ile satışa çıkarılırken, fiyatların yüksekliğine bağlı olarak ihalede sadece 1 alıcı çıktığı öğrenildi.

317 bin TL'den başlıyor...

317 bin TL'den başlayan ve yaklaşık 460 bin TL'ye kadar çıkan daire fiyatlarını TOKİ'nin belirlediği ve yeni yapılacak ihalede de aynı fiyatların geçerli olduğu bilgisi edinildi.

Sık gelen soru: 'Fiyatlar düşecek mi?' 

Şehrin göbeği denilecek bir alanda inşa edilen konutların rağbet görmesi beklenirken, cep yakan fiyatlar yüzünden elde kalan daireler için İmar Müdürlüğü'ne sık sık 'Fiyatlar düşecek mi?' yönünde telefonlar geldiği ancak yetkililerin rakamların değişmeyeceği yönünde bilgi verdiği belirtildi.

Öte yandan Düzce'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan ve zemin+3 kat olarak inşa edilen dairelerin toplam sayısı ise 96... Belediyeye ait olan 47 daire dışında kalanlar TOKİ'nin sorumluluğunda...  Ölçüleri 120, 142 ve 165 metrekare olarak değişen daireler için Düzce Belediyesi, Haziran ayı içerisinde ikinci ihaleye hazırlanırken, belediyeye kasasına önemli bir girdi sağlayacak olan 46 dairenin fiyatlar aynı kaldığı sürece yine elde kalacağı öngörülüyor.

Haber:C.ÜSTÜNER