Düzce'yi vahşi depolamadan kurtarmak için uzun yer arayışları sonucunda Hasanlar Köyü Hecinler mevkiinde kurulan Katı Atık Depolama Tesisi’nin mahkemece kapatılmasının ardından Düzce’de vahşi depolamaya geri dönüldü.  Depolama tesisinin kapatılmasının ardından çöpler, Melen Çayı’na ve Kazukoğlu Mahallesi’ndeki Tepecik mevkiine dökülmeye başlandı. Hecinler mevkiindeki depolama tesisinin kapatılması belediyeye de 16 milyon TL bir zarara yol açtı.

Mahkeme kararının ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş dünyadaki katı atık bertaraf tesisi uygulamalarını incelemek için Almanya'ya ya giderek bazı temaslarda bulundu. Çöp sorunuyla ilgili yetkilerin nasıl bir yol izleyeceği belirsizliğini korurken, Düzce İl Genel Meclisi’nin temmuz ayındaki toplantısında “plastik atıkların geri dönüşümü” tesisi için karar alınacağı ortaya çıktı. Meclis üyeleri Temmuz ayı 1. Bileşimde merkeze bağlı Çerkez Taşköprü Köyü’nde plastik atıkların geri dönüşümü” için imar planı teklifini görüşecek.

Kurulması planlanan geri dönüşüm tesisi ile hammadde ihtiyacının azalacak. Nüfus artışı ile beraber ortaya çıkan tüketimin doğal dengeyi bozması, atıkların çevreyi kirletmelerinin önüne geçilecek.  Ayrıca Plastiği sıfırdan üretmek yerine atık kullanımı ile enerji tasarrufu sağlayacak.

haber;S:KAŞKIR