MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, belediyeden aldıkları yanıtları tatmin edici bulmadıklarını açıkladı. Ilgaz Başkan Keleş’in verdiği cevapları bir basın toplantısı ile değerlendirdi.

Ilgaz , Mehmet Keleş döneminde Düzce’nin kaynaklarının rantabl kullanılmadığını düşündüklerini dile getirirken, bu parayla çok daha fazla çalışmanın yapılabileceğini söyledi.  Ruhi Kurnaz dönemine de değinen Ilgaz, bu  dönemin de sorgulanması gerektiğine inandıklarını, belediye seçimlerini kazanırlarsa geçmişin muhasebesini yapacaklarını ifade etti. 

 Belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin aldıkları yolluklara ilişkin yanıtla ilgili olarak ise, söz konusu rakamların beklenenin altında olduğunu, sokakta başkan ve meclis üyelerinin masraflarının bir kısmının belediyeye ait 2 şirketten karşılandığına ilişkin söylentiler bulunduğunu ifade etti.

 Keleş’in 4 yıllık dönemde 120 günü yurt dışında geçirmesini de eleştiren Ilgaz, 48 aylık dönemde 4 aylık yurt dışı gezisinin fazla olduğunu, Ayrıca yurt dışında uçak ve otel masrafları için alınan yolluk 21 bin YTL’nin ikna edici olamayacak kadar düşük olduğunu dile getirdi

 Ilgaz, belediyenin reklam harcamalarına ilişkin verilen yanıt için de 4 yılda 200 milyara yakın reklam parası verildiğini ve bunun yüz milyarının da 2006 yılında harcandığını belirterek, şehir içinde Düzcelilere yapılan reklamın Düzce’nin dışarıdaki tanıtımına nasıl katkı yapacağını anlayamadıklarını dile getirdi.

 

Ilgaz, daha önce ihaleyi alan ve koşulları yerine getiremediği için devre dışı bırakılan firmanın ihalesinin aynen yeni firmaya uygulanmasının yanlış olduğunu, normalde önce ihalenin iptal edilip yeni ihale yapılması gerektiğini savundu.

 

MHP İl Başkanı Ilgaz, kendisinin genel seçimlerde yaptırdığı tanıtıma karşılık billboardlar için  firmaya 40 Bin YTL verdiğini, ortada büyük bir gelir olduğunun görüldüğünü, bu işten belediyenin çok daha fazla kazanmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Kiralık araçlara yapılan ödemeyi değerlendiren Ilgaz, rakamlar yüksek bulunmakla beraber araç satın almak yerine kiralamanın daha doğru bir yol olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi, MHP İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde belediye başkanlığından 6 sorunun yanıtı talep edilmiş ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, soruların yanıtlarını bizzat MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz’ı ziyaret ederek vermişti.