Kardüz Yaylası’nın faaliyete geçmesi için toplantılar devam ediyor. Valilikte yapılan geniş katılımlı toplantıda ilgili firmanın çevre düzenlemesi için yaptığı plan sunumla katılımcılara aktarıldı.

Toplantıda Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Milletvekili İbrahim Korkmaz, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak başta olmak üzere kurum müdürleri, oda başkanları ve ilgili firmanın yetkilileri de hazır bulundu.


Toplantıda konuşan Vali Ali İhsan Su, çevre düzeni planının yapımının tamamlandığını, bakanlığa onaya göndereceklerini söyledi. Su,” Biz valilik olarak çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planını Kültür Bakanlığı’ndan yetki almıştık. Şuanda ilk plan olan 1/25.000’lik çevre düzeni planının yapılması bitti. Bugün ilgili firma bize son sunumunu yapacak. Sonrasında bakanlığa onaya göndereceğiz. 1/5.000 ile 1/1.000’lik planları da yapacağız. En son yatırımcılara Kardüz Yaylası’nı açacağız. Kısa zamanda orada hem otelleri hem de sosyal tesisleri turizme kazandırmış olacağız. “

Toplantı Vali Su’yun açıklamasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

 

 

Haber:Y.SEVER