19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda yürürlüğe giren ve kapalı alanlar ile kamuya ait yerlerde sigara içme yasağı getiren kanun beraberinde cezaları da getirdi.

 

 Düzce’de ilk sigara cezası ilginç bir şekilde infaz edilecek. Yiyenin bu cezaları kesmekle yükümlü olan bir zabıta olması olayın ilginçliğini arttırıyor....

 

 Kanunun yürürlüğe girdiği ilk gün olan 19 Mayıs günü kutlamalarda, 18 Temmuz şehir stadında yasak olmasına karşın sigara içen zabıta memuru objektiflere yakalanmış, olay bazı ulusal basın organlarında ilk sayfadan yer bulmuştu.

 

Bu kez zabıta memuru ceza kesen değil, ceza alan oldu. Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında bir su tankerinin arkasında sigara içerken objektiflere yakalanan zabıta memuruna Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Tarafından  verilen ceza, duruma uygun olmakla birlikte benzersiz bir niteliğe de sahip.

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, zabıta memuruna bir hafta  stadda koşu yapma ve kendi cebinden 10 fidan dikme cezası verildiğini açıkladı.

 

Düzce’nin sigara yasakları nedeniyle ilk ceza alan kişisi ünvanını da alan Zabıta memuru, bir hafta süreyle sabahları şehir stadında koşacak ve 10 fidan dikecek.