Çilimli'ye yapılacak olan 1500 kapasiteli bölge cezaevi için çalışmalar sürüyor. Projesi hazırlanarak Ankara'ya gönderilen cezaevinin ihalesi bu ay içinde yapılacak.Çevre düzeni ve imar planının onaylanmasının ardından zemin etüt çalışması yapılan proje artık ihale aşamasına geldi.

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, ilçede inşa edilmesi planlanan Cezaevi Projesiyle ilgili olarak yaptığı çıklamada, projenin ve diğer prosedürlerin tamamlandığını söyleyerek, çevre düzeni kararı ve İmar planı onaylarının Bakanlığa gönderilmesi ile işin resmiyette tamamen sonuçlanmış olduğunu belirtti. Bu ay içinde ihalenin yapılıp çalışmalara başlamasını beklediklerini ifade eden Yavuz, cezaevi temelinin yılbaşından önce atılması planlandığını söyledi.

114 dönüm arazi üzerine yapılacak Cezaevi açık ve kapalı olarak iki tipte olacak. Yılbaşından önce temelinin atılması planlanan Bölge Cezaevinin önümüzdeki ay temel çalışmasının başlaayaabileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'da , Çilimli ilçesine yapılması planlanan Bölge Cezaevinin bu yıl temelinin atılacağını ve 2 yılda tamamlanarak 2013'de hizmet vermeye başlayacağını söylemişti. Yapılacak cezaevi ile birlikte ilçe cezaevlerinin kapatılacağını ve tek bir çatı altında toplanılacağını belirten Solmaz, 1000 kişi kapasiteli kapalı ve 500 kişi kapasiteli de açık olmak üzere İlçeye toplam 1500 kişi kapasiteli bölge cezaevi kurulacağı bilgisini vermişti.

Cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklularla birlikte sera uygulamaları yapmayı hedeflediklerini belirten Solmaz, yöresel ürünler yetiştirmeyi ve Düzce'yi tanıtan hediyelik eşyalar üreterek Düzce'yi örnek bir cezaevi yapmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Bozüyük de uygulanan Cezaevi Lokantası'nı Düzce'de de hayata geçirmeyi istediklerini belirten Solmaz, Cezaevi kurulduğunda, çalışacak memurlar ve askeri görevlilerle birlikte büyük bir istihdam oluşacağını, Cezaevinin bölge ekonomisine yıllık en az 20 Milyon TL katkı sağlayacağını belirtmişti.

Haber; H. İŞCAN