Hecinler mevkiinde kurulan Katı Atık Depolama tesisi için köylülerin yaptığı eyleme verdiği destekle sorunun kamuoyunda duyulmasını sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi, şimdi Yığılca’nın Hoşafoğlu köylüleri için mücadele etmeye hazırlanıyor.  Bu kapsamda uzman kişilerden oluşan bir heyetle köye gitmeye hazırlanan CHP, köylüyü dinleyecek.

“Açılabilecek ilk davada orası durur”

İl Divan toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, çimento fabrikasına parti olarak fikren karşı olduklarını belirtti. Tozan,  “ Kamuoyu ne diyor onu araştırmamız lazım. Bir 10 gün sonra il yönetim kurulu kararı gereği göğüs hastalıkları uzmanı arkadaşımız, çevre mühendisi, hukukçular, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte  hoşafoğlu köyü halkıyla toplantı yapıp değerlendireceğiz. Teknik olarak Hasanlar Bölgesi, İski’nin havzasında. Baraja 400 metre mesafe yakın koruma bandındadır. Açılabilecek ilk davada orası durur.”dedi.

“yandaş işadamını kayırmak için…”

CHP Bolu Milletvekili Tanhu Özcan da konuya ilişkin görüşünü şöyle paylaştı:

“Çimento fabrikalarının doğaya zararları ortada.  Ancak AKP’nin öyle bir kaygısı yok. Doğayı çevreyi korumak yerine, yandaş işadamını kayırmak için böyle bir tesis yapmaktan kaçınmazlar. Yeterli yandaş işadamı para kazansın.  Para kazanan işadamları vakti zamanı geldiğinde kendilerine sahip çıksın. İşte hecinlerdeki rezilliği gördük.  Mahkeme kararı varken neler yapıldığını gördük.  Bunların çevre,sağlık, insan hayat hakkıyla ilgili kaygıları yok.  Bunlar parasal, rant çıkar sağlamak üzerine kurulmuş. Bunun için de herşey mubah anlayışı AKP için geçerli. Şaşırmadım.”

CHP Sayesinde Bakan Oldu

Düzce’deki hava kirliliği konusunda sorulan soru üzerine Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kanun taklifi hazırladıklarını meclise sunacaklarını belirtti. Özcan, “ Düzce’nin seçilmiş bir Bakan’ı varken hala kirli hava soluyorsa bunun sorumlusunun kim olacağını hatırlatmak gerekir” derken, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, yılbaşından sonra CHP’nin yaptığı sert muhalefet sayesinde Düzce’den Bakan çıktığını savundu.

Haber;S.KAŞKIR