Akçakoca’ya bağlı Subaşı Köyü sınırları içerisinde hayata geçirilecek Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye gelen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, parti binasında yaptığı basın toplantısının ardından bölge halkına kulak vermek için Kabalak Köyü’ne gitti.



Sınırları Subaşı Köyü’nde olan ancak konum itibariyle kendi köylerini daha fazla etkileyeceği görüşünü savunan Kabalaklılar, köylerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya, endişelerini anlattı. Köylülerle bir süre görüşerek sıkıntı ve taleplerini dinleyen Karaca, onlara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:



“Size ve çevreye zarar veriyorsa her zaman yanınızdayız”
“Biz buraya sizin yapılacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’yle ilgili sorunlarınızı dinlemek için geldik. Amacımız sizin sorunlarınızı dinleyerek gereken yerlere ulaştırmaktır. Eğer gerçekten yapılacak olan merkez çevreye ve sizin geçim kaynağınız olan kestane balı üretimine zarar veriyorsa biz de bunun yapılmasını karşı çıkarız. Her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.”  

“Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideriz”
Tesisin çevreye zarar vereceği endişesi taşıdıklarını bir kez daha yineleyen bazı vatandaşlar ise “Geerekirse sesimizi duyurmak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giderek hakkımızı arayacağız.” ifadelerini kullandı.

Düzce Hayvan Hakları Federasyonu Bölge Temsilcisi Neşe Perihan Kulak ise köylülere seslenerek:

“Sizi anlıyorum ama hayvanları da düşünmeliyiz”
“Burada çevreyi düşünerek hareket etmesini çok iyi anlıyorum. Ama hayvanlarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Sonuçta burası rehabilitasyon merkezi olacak ve hayvanlarımız kaza sonucu yaralandığında burada tedavi görecek. Yapılacak bu alan gerçekten çevreye zarar verecekse ben de sizin yanınızda duracağıma söz veriyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından köy halkıyla birlikte alanın yapılacağı bölge gezilerek yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alındı.


Haber: M.AYDIN