Ulu önder Ataturk,5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına hakların en büyüğü olan “Seçme ve Seçilme” hakkı tanıdı. Bu sayede bugün muhtar olma hakkını elde eden Düzce’nin tek kadın muhtarı ünvanına sahip olan Karahacımusa Mahallesi Muhtarı Hanife Gür, CHP örgütü tarafından ziyaret edildi.



CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, CHP Kadın kolları başkanı Suna can ve üyeler ile birlikte Muhtarlar lokalinde ziyaret ettikleri Gür’e Çiçek takdim etti.

Çok gururlanan Gür, Müjgan ve partililere teşekkür etti. CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, kadının katılmadığı hiçbir toplumsal ve siyasi hareketin başarılı olamayacağını dile getirdi.


Çakman, “ genel başkanımız “ eğer bu topluma huzur gelecekse, bu topluma barış gelecekse, bu topluma kardeşlik gelecekse emin olun kadınlarla gelecek” demiştir. Kadın ve erkeğin eşitliğine karşı çıkan zihniyet meseleyi fıtrat ile ilişkilendirerek ayrımcılık yapmıştır. Eşitlik meselesini biyolojik farklılıklar ile açıklamaya çalışan bu zihniyete karşı hayatın her alanında kadın erkek hak eşitliğini savunmak, sosyal demokrat ilkelere inanan CHP için tarihi bir görevdir.” Dedi.

Haber;S:KAŞKIR