Cumhuriyet Halk Partili gençlerden Ata’ya vefa…  CHP Düzce Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80.yıldönümü olması dolayısıyla Anıtpark Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi.



Etkinlik kapsamında Gazi Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan bir sergi meydanda vatandaşlara sunuldu.



“Atatürk'ün yurttaşları ile kurmuş olduğu bağ bu açıdan çok az lidere nasip olur”

Burada bir basın açıklaması yapan CHP Düzce Gençlik Kolları Başkanı İsmail Köroğlu, şunları kaydetti:

“10 Kasımlar ülkemiz açısından özel ve bir o kadar da hüzünlü zamanlardır. Tarihte belki de hiçbir siyasi lidere gösterilmeyen teveccüh, ölümünün üzerinden geçen süre artmasına karşın katlanarak sadece Atatürk'ün şahsında devam ettirilmektedir. Atatürk, yaşadığı süre içerisinde bıraktığı etki ve yarattığı büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte, öldükten sonra da varlığını devam ettirmeyi başarmıştır. Ölümsüzlük inancının pek çok büyük liderde bulunduğunu göstermiştir, buna karşın Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları ile kurmuş olduğu bağ bu açıdan çok az lidere nasip olacak bir görünüm arz etmektedir.
“Ölümüyle de ülkeye yol göstermeye ve yön vermeye devam eden bir liderdir Atatürk”
Yaşamının ardından ölümüyle de ülkeye yol göstermeye ve yön vermeye devam eden bir liderdir Atatürk. Bu açıdan ülkemizdeki bütün siyasi partilerin temsilcilerinin bütün resmi törenlerde Anıtkabir'e çıkmaları ve Ata'nın huzurunda ona olan bağlılıklarını gösteren cümleleri yazmaları ve yüksek kamuoyuna yazdıklarını okumaları dikkat çekicidir. Öte yandan bütün ülkenin de sadece 10 Kasımlar’da değil tüm yıl boyunca ziyaret ederek, minnetlerini bildirmeleri ve onu şükranla anmaları, çok daha önemlidir.”