CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, deprem geçiren illerde aradan geçen yıllara karşın hala ayakta kalan orta hasarlı binaları meclis gündemine taşıdı.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’nin %96’sının deprem kuşağında yer aldığını belirterek Gölcük ve Düzce depremleri sonrasında 400 bin yapının hasar gördüğünü ancak geçen 16 yıl da hasar gören yapıların onarımı ve güçlendirme işleminin hala sonuçlandırılamadığını hatırlattı. Akar, bu alanda sıkıntıların yaşandığının da resmi ağızlardan belirtildiğinin altını çizerek TBMM’nin konu ile ilgili Araştırma Komisyonu kurmasının zorunlu olduğu söyledi.
MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Depremde mal ve can kaybını önlemenin en etkili ve en ucuz yönteminin binaları, depremi göz önüne alarak depreme karşı dayanıklı yapmak olduğunu belirten Akar,  bu yüzden Meclis olarak depreminin etkilediği Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illeri ile yine bu depremlerde etkilenen ve olası bir depremin de beklendiği İstanbul’ da orta hasarlı binaların onarım ve güçlendirme çalışmalarının amaca ve tekniğe uygun yapılıp yapılmadığının, bu konuda bugüne kadar yaşanan aksaklıkların neden kaynaklandığının tespit edilmesi ve gereken tedbirlerin bir an önce alınması için Anayasanın 98’nci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Haber;S.KAŞKIR