Aziziye Mahallesi 1018. Sokak, yaklaşık 2 yıl önce yağışlar nedeniyle su birikintisi yaşanan bölgelere tahliye şebekesi açmak ve kanalizasyon hattı döşemek için belediye tarafından kazıldı. Kazı çalışmaları yapıldı ancak yol düzeltilmeden bırakıldı. Köstebek yuvasına dönen yolun kışın çamurundan yazın tozundan bıkan vatandaşlar defalarca belediyenin yolunu tuttu, beyaz masayı aradı, derdini anlattı ancak geri dönen olmadı.

 

Aziziye ve Ağa mahallesi arasında geçişi sağlayan işlek bir yol olan 1018. Sokağı kullananlar için bardağı taşıran son damlada fındık bahçelerine giden ve daha az işlek olan sokakların asfaltlanması oldu.

 

Otluoğlu, Ozanlar, Akçalar, Macırtaşköprü halkının da bu yolu kullandığını belirten sokak sakinleri yıllardır yollarının asfaltlanmamasına tepkili. Özellikle yetkilerin kendilerini dikkate almamasından yakınan vatandaşlar, sokakta oluşan tozdan şikayetçi.

 

Oy zamanı geliyorlar

 

Sokak sakinlerinden Levent Turan, “2 yıldan beri asfalt yok. Düzce belediyesi yağmur oluğu ve kanalizasyon hattı döşemek için burayı açtı. Yolu bozdular. 2 yıldır yapılacak diye bekliyor. Belediyeye gittim. Kimse bizi kale almıyor. Oy zamanı geliyorlar, her seferinde” yapacağız, yapacağız” diye bizi kandırıyorlar. Beyaz masaya ve başkan yardımcılarına çıkmama rağmen hep geçiştiriyorlar. Bu şekilde devam ederse yolu kapatacağım. Yuttuğum tozun hattı hesabı yok. Aziziye mahallesinde hayvanların bile geçmediği yerlere kaymak gibi asfalt döküldü.” dedi.

 

Neden Yapılmıyor açıklasınlar

 

Ağa Mahallesi ve Aziziye arasında araç geçişinin yoğun olduğu sokak yerine çıkmaz sokakların ve fındık bahçelerine giden yolların asfaltlanmasına öfkeli olan vatandaşlar, yetkililerden bir açıklama beklediklerini ifade ettiler.

 

İrfan Yıldırım, “Ağ köyünde çalışan işlek yolun asfaltı yapılmıyor. Fındık bahçelerinin yolları yapılıyor. Buralarda birilerinin arsası mı var, kat karşılığı yer mi aldı. Bunu bilmek istiyoruz. Aziziye ve Ağa Köyü arasındaki bağlantı yolu yapılmıyor. İnsanlar mağdur… bu fındık bahçelerinin olduğu alanlarda hayvan bile geçmiyor. Neden yapılmıyor. Çıkıp açıklasınlar.” diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR