Düzce Ovası Sulama Birliği Olağan Meclis Toplantısı bugün bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak başkanlığında yapılan toplantıya Düzce DSİ ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Ankara’dan da DSİ yetkilileri hazır bulundu. Sulama faaliyetleri ve birliğin çalışmalarının görüşüldüğü toplantıya Düzceli muhtar ve çiftçiler de katıldı.

Düzce Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak’ın bilgilendirmelerde bulunmasının ardından toplantıya katılan çiftçi ve muhtarlara söz verildi. Yetkilileri karşılarında bulan çiftçiler ise hem hayvancılık ve tarım alanında çiftçiye yeterli destek verilmemesinden hem de çeltik ve mısır gibi tarım ürünlerinin hak ettiği değeri görmemesinden dert yandı.

“Çiftçiye gerekli destek verilmiyor”
Düzce’ye gerekli desteğin verilmesi ve önünün açılması için Ankara başta olmak üzere hemen her yere gittiğini belirten bir çiftçi, İl Tarım Şube Müdürü Osman Avcı’ya dönerek şöyle konuştu:

“Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin burada bir depo yapması için yıllardan beri gerekli her yere gittim. Fakat bunun için bir dönüş alamadık. Bir diğer konu ise çiftçiye gerekli destek verilmiyor. Bugün bakıyorsunuz doğuya bütün yatırımlar akıyor çiftçi için. Bizim burası bir manda bölgesi olmasına rağmen bunu göremiyoruz. Bunun için yeterli çalışma yapılmıyor ve çiftçiye gerekli destek verilmiyor. Düzce’de hayvancılık konusunda olsun Toprak Mahsulleri Ofisi’ne alım konusunda olsun yardımcı olunmuyor.”

“Destek veriliyor”
Çiftçiden gelen serzeniş üzerine İl Tarım Şube Müdürü Osman Avcı ise şu açıklamada bulundu:

“Ekonomik yatırımlarda yapacağınız projenin 750 bin liralık kısmına destek veriliyor. Bir buçuk milyonluk proje yapabilirsiniz bunun yüzde 50’sine hibe desteği veriliyor. Ayrıca şu an tebliği yayımlandı büyük ihtimal Düzce bunun içerisinde yer alacak yine mandacılık konusunda hayvancılık desteklemeleri adı altında inşaat, makine ve hayvan alımı dahil hepsine yüzde 50 hibe desteği veriliyor. Genç çiftçi konusunda yine 30 bin liralık hibe desteği veriliyor.”

Başka bir çiftçi ise, “Bu mısırın parasını kim belirliyor?” diyerek çıkıştı.