Çiftçiler, gübre kullanımı , mısır yetiştiriciliği ve "bilimsel tarım" konusunda eğitime tabi tutuldu. Düzce merkeze bağlı Aydınpınar Köyü'nde yapılan verilen seminere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri 'de destek verdi. Ziraat Mühendisi Levent Sarı, Erdinç Doğan ve Mustafa Boğazkesen tarafından verilen seminere çiftçilerin ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

TARIMDA ORGANİK GÜBRE
Bilinçli tarımda gübre kullanımı ve özellikle "Organik Gübre"nin tarımda etkisinin açıklandığı seminerde çiftçiler yıllardır uyguladıkları bazı konulara açıklık getirilmesi konusunda sordukları sorularla bilinçli tarım yapılması konusunda bilgi dağarcıklarını geliştirme imkanına kavuştular.

Ziraat Mühendisi Levent Sarı, çiftçlerin toprak tahlili ve ardından gübre kullanımı konusunda yeterli bilgi ve bilincli tarımın uygulaması için ilde ve ülkede daha da fazla eğitime ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Salonu hınca hınç dolduran çiftçiler de sordukları sorularla geçmişten günümüze akseden yanlış uygulamaların sonlandırılması gerektiği görüşünü dile getirdiler.

Haber: E.TAYHAN