Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Düzce Merkezi ve İlçelerindeki köy ve mahalle muhtarları, tarımdaki sivil toplum kuruluşları ve çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Toplantıda özellikle Düzce tarımında sorun olarak görülen üç konu üzerinde duruldu.

Düzce Gençlik ve Spor Merkezinde düzenlenen toplantının ana başlıkları olan Mera çalışmaları, hayvan hareketleri ve kontrolleri, Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısı ile mücadele konularında üreticiler bilgilendirildi. 

Üreticilere, mera çalışmaları konusunda bilgiler veren Tarım İl Müdür Yardımcısı Recep Yavuz, özellikle planlı otlatma konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca Yavuz, Düzce’nin son üç yılda en çok proje hazırlayan ve onaylayan illerin arasında olduğunu ifade etti.

Daha sonra Düzce’deki hayvan hareketlerinin kontrolleri konusunda bilgiler veren Veteriner Hekim Onur Çolak, besicilerin, kanun gereği 20 günden büyük sığır cinsi hayvanlarını küpeleterek tanımlatması gerektiğini ve gereken işlemleri yapmayan besicilere para cezası verileceğini söyledi.

Toplantı Ziraat Mühendisi Burhan Şahin’in son zamanlarda önemli şikayetlere yol açan Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısıyla mücadele konusunda bilgi verilmesi ile son buldu.

Haber; S. KAŞKIR