Düzce Cam isimli firmada çalışan ve geçtiğimiz hafta 7 işçinin işten çıkartılması üzerine bir araya gelen Kristal-İş Sendikası başkan ve üyeleri Anıtpark Meydanı’nda eylem yaptı.

Gerçekleştirilen eyleme Sendika Başkanı Bilal Çetintaş, MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık ve Vatan Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Fethi Sönmez de katıldı.

Sendikalaşmanın bir hak olduğuna dikkat çekilen eylemde, sendikalı üyeler, ellerindeki dövizler ve attıkları sloganlarla, işten çıkartılan arkadaşlarına destek verdi.



“60 işçi arkadaşımızın iş sözleşmesi fesih oldu”
Düzce Cam isimli firmada yaşanan sıkıntıyı anlatan Çetintaş şu şekilde konuştu:

“Düzce Cam işvereni bugüne kadar, 60 işçi arkadaşımızın, sırf sağlıklı bir ortamda çalışmak 3 çeyrek ekmeğini bir çeyrek yapabilmek ve evine huzurlu gidip gelebilmek için bir sendikayı tercih ettiğinden dolayı iş sözleşmesi fesih oldu. Oysa Düzce Cam buralı değil. Ama bu fabrikadaki çalışanların neredeyse yüzde 80’i Düzceli’dir.”



“Yasal mücadelemizi sürdüreceğiz”
Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Sendika Başkanı Bilal Çetintaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sendikaya giremezsin, öteki sendikaya gir, sendikalı olamazsın şeklinde yaptığı baskılar, Anayasa’nın 118’inci maddesine göre suçtur. Kimi sözlerle 6 ay ve 1 yıl arasında, kimi baskılarla da 1 yıl ve 3 yıl arasında işverene ceza verilir. Bu konuyu da buradan açıkça belirtmek istiyorum. Biz yasal mücadelemizi sürdüreceğiz.”



“Buraya protesto mesajları gelecek”
Küresel çapta sendikalarla dirsek temasında olduklarını da hatırlatan Başkan Çetintaş, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Eğer dışarıya mal satmak isterlerse, oradaki sendikaların müracaatlarıyla yapamazlar. Biz sendikamızla harekete geçeceğiz. Buraya protesto mesajları gelecek. Ondan sonra da nerelerde pazarları var tespit edeceğiz. Bizim işçimizin bir tek isteği var. Elbette ki çalışacağız. Evimize ekmek götürmekten yanayız. Ama bizim örgütlü sendikamıza kavuşmaya engel olmayın.”



“Sonuna kadar bu savaşı vereceğiz”
Sendikanın Düzce Temsilcisi Kayhan Akpınar ise olaya ilişkin olarak şu ifadelerde bulundu:

“Biz Yargıtay’dan onaylı olarak yetki aldığımız halde, Düzce Cam İşvereni, işçilerimizi işten çıkartıyor. İçeride olan üye arkadaşlarımızın bazıları da çağrılıp, sendikadan istifa etmemeleri durumunda işten çıkartma tehdidinden bulundular. Bunun için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Sonuna kadar bu savaşı vereceğiz. Yetkimizi aldık zaten. Bu işin sonu bizim için hayır olacak.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ