Bakanlar kurulu kararı ile açıklanan ve bayram öncesi emekli ve kamu çalışanlarına müjdeli haber olan maaşların erken yatması ATM ve postaneler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Düzce’de bayram öncesi maaş almak üzere banka ATM'leri ve postaneye akın eden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Özellikle iş çıkışı ATM'lerin başına giden vatandaşlar, onca uzun kuyruğa rağmen beklemeyi tercih etti. Ancak bekleyenlerin sayısı çoğaldıkça kuyruklarda uzamaya başladı. Bazı ATM'lerdeki paranın bitmesi de vatandaşları çileden çıkardı.

Postanede de emekli, dul yetim ve sakat maaşı çeken vatandaşlar postanede uzun kuyruklar oluşturdu. Postanenin içerisi vatandaşı almaması nedeni ile kuyruklar İstanbul caddesine kadar uzandı. Postanenin önünde maaşını çekebilmek için bekleyen vatandaşlardan sıcaktan bunalanlar oldu.

Bunalan vatandaşlar kendilerini gölgelere attılar. Vatandaşlara bir an önce hizmet vermeye çalışan postanedeki memurlar da en yoğun günlerden birini yaşadı. Bayrama harçlıksız girmek istemeyen vatandaş postaneye akın edince bazen sistemlerde de kilitlenmeler yaşandı. Bayram öncesi ikigüne sıkıştırılan maaşlar vatandaşlara sırada zor anlar yaşattı.

Haber; R. BAL