İl Genel Meclisi’nde Şubat ayı toplantılarının en çok konuşulan ve zaman zaman tartışmalara neden olan tarımsal destekleme ödeneğin Çilek için mi, yoksa sera için mi kullanılacağı meselesi nihayet karara bağlandı  

İl Genel Meclisi’nde bugün de tartışılan, bütçede 14 Bin YTL’si çilek yetiştiriciliğine, 50 Bin YTL’si de Sera yapımı için harcanması kararlaştırılan toplam 64 Bin YTL’lik ödenek ile ilgili olarak Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, daha iyi sonuç alınabilmesi için tamamının Çilek yetiştiriciliği için ayrılması önerisini yapmıştı. Ünal’ın önerisi bölgelerine sera yapılmasını bekleyen İGM üyelerinin muhalefeti ile karşılaşmış ve mecliste tansiyonun yükseldiği anlar yaşanmıştı.

Müdürlüğün konu ile ilgili yazısı İl Genel Meclisi yerine encümene gittiği, çilek yetiştiriciliğinin de mevsime bağımlı olması nedeniyle en kısa zamanda kararı geçirebilmek için, meclis üyelerinin yazılı teklifiyle konu hakkında genel görüşme yapıldı.

Genel görüşmenin sonucunda yapılan oylamada Tarım İl Müdürlüğü’nün kullanımına tahsis edilen 64  bin YTL’lik ödeneğin tamamının çilek yetiştiriciliği için kullanılması oy çokluğuyla kabul edildi.