Erdemliler Derneği'nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi destekli "Geleneklerimizle Güçlüyüz" projesinin son ayağı "Gelenek Şöleni" oldu. Proje çerçevesinde yapılan etkinlikler ve alan çalışmaları sırasında elde edilen geleneksel obje ve malzemelerin görücüye çıktığı şölene Çilimli Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu ve Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz'un yanı sıra il müdürleri de katıldı.

Geleneksel yiyecekler ikram edildi

Tüm gelenek gruplarının kendi kültürlerini yansıtan kıyafetler giyerek katılımcılara tarihte yolculuk yaptırdığı şölende, birbirinden nefis yiyecekler ve ilginç objeler de hayranlık uyandırdı. Yerli Türkler (Manavlar) gözleme, Balkan Türkleri (Muhacirler) katlama, Karadenizliler (Ordu, Giresun ve Trabzonlular) kara lahana çorbası ve mısır ekmeği, Çerkezler Boza ve Gürcüler lokma dökerek katılımcılara ikram etti. 

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü münasebetiyle tüm ikramlar Çanakkale ve tüm  şehitlerimizin, gazilerimizin ruhlarına ithâf edildi.Geleneksel ikramlardan ayrı olarak katılımcılara nohutlu bulgur pilavı ve ayran ikramı da yapıldı.  Katılımcılar, Çanakkale sergisini ve geleneksel stantları gezerek dolu dolu bir etkinliğe katılma imkanı buldu. Törende Gölyaka Kuyudüzü Mahallesi, Karadeniz Folklor ekibi ve Küçük Alpler Gösteri ekipleri birer gösteri  ile katılımcıları mest etti.

Proje kitaplaştırılacak

Dernek Başkanı Hasan Karadayı  yaptığı açıklamada, "15 Eylül’de başlayan proje çalışmalarımızı bugün kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Alanda gelenek gruplarımızla gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, derlediğimiz malzeme, resim, araç ve gereçler ayrıca kültürlerin öne çıkan yiyeceklerini sergiliyor ayrıca yapılan ikramları tüm şehit ve gazilerimizin ruhlarına ithaf ediyoruz. Ayrıca ilçemizki kültürel çeşitliliğin ne kadar büyük zenginlik olduğunu bu proje ile de görmüş olduk. Tüm bu çalışmaları bastıracağımız kitapla kamuoyu ile paylaşıp, gelecek nesillere aktaracağız. Hepimize hayırlı olsun." dedi.

 HABER;C.ÜSTÜNER