Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, ilçede önceliğin alt yapı çalışmalarında olduğunu, toplu konut ve cezaevi gibi yatırımlar için alt yapının tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Yavuz, maliyeti 1 milyon lira tutan alt yapı çalışmaları sırasında hava şartlarından dolayı vatandaşı mağdur etmemek için Nisan ayını bekleyeceklerini ifade etti.

Yavuz, “ Altyapı ile ilgili çalışmalarımızı bu yıl tamamlıyoruz. İhaleleri yapıldı. Hava şartlarından dolayı vatandaşları sıkıntıya sokmamak adına Nisan ayını bekliyoruz. Nisan’ın ilk haftası başlayacak ve 4 ay gibi kısa bir sürede bitirilecek. Bu da Çilimli olarak yüzde 100’e ulaşacağız demektir. Altyapının maliyeti yaklaşık 1 milyon 450 bin tutarında. Yüzde 50’sini hibe olarak alıyoruz. Başka projelerden de hibe olarak aldıklarımız var. Kendi kaynaklarımızı ve kredi kullandıklarımız da var.” Dedi.

Çilimli’ye yapılacak olan toplu konutlar konusunda detayların tamamlandığını belirten Yavuz, Mart ayı başında sözleşmelerin imzalanacağını kaydetti.

Yavuz, “ TOKİ’den bir ekip buradaydı. Detayları tamamladık. Zeminle ilgili problemleri aştık. Önümüzdeki ayın başında büyük bir ihtimalle, vatandaşları sözleşmeye davet edeceğiz. Çok ciddi talep var. Bu da bizi sevindiriyor. Hatta peşinatı önceden yatırarak kuraya kalmak istemeyen vatandaşlar var.”

Çilimli belediye başkanı Muhsin Yavuz, ilçede yapılmakta olan spor tesisi ve diğer yatırımlar hakkında da şunları söyledi.

“Spor tesisi çalışması var. 3 ışıklandırılmış modern saha yapıyoruz. Bu hem bizim kulübümüzün alt yapısı için hem de ilçedeki gençlerin futbol oynamasını sağlayacak bir tesis olacak. Yüzde 50’sini Spor Bakanlığı’ndan hibe olarak alıyoruz. Bu proje de Nisan ayının ortasında teslim edilecek. Tesisiyle sahasıyla tamamen bitecek.