Çilimli merkezde uzun zamandır nüfusla birlikte işyeri sayısının da aynı seviyede seyretmesi merkezde işyeri açmak isteyenleri "umutsuzluğa" sevkediyor. Esnaf, müşteri bulmakta, yeni işyeri açmak isteyen esnaflar da "işyeri" bulmakta büyük zorluklar yaşıyor..

 

Merkezdeki esnaflar yeni işyeri ihtiyacının had safhada olduğunu vurgularken, yeni işyeri açmak isteyenlerin de "yer bulmakta" zorlanmalarının İlçeye olan ilgiyi azalttığıın söylediler..

  

Türkiye Muhtarlar Derneği Çilimli Şube Başkanı Tahir Gülbahar, özellikle ova köylerde bulunan 15 köyde yaşayan vatandaşlar ile bu köylerde işyerleri bulunan esnafların merkeze yönlendirilmesi gerektiğini belirterek, Belediye Başkanı Muhsin Yavuz'a çağrıda bulundu.

İlçe merkezinde işyeri açmak isteyen yeni esnafları merkeze çekmenin teşvik edilmesinin yanında bir takım formüllerin bulunmasını önererek:"Esnaflar hazır, ancak  işyeri imkanı yok, dükkan yeri yok mekan yok..Onun için öncelikle merkeze sıkışan esnaf bayısının artması için  mekan sorununun  çözümlenemsi gerekiyor" dediler

Çilimli büyümek istiyor ancak yeni esnaflar da yeni işyeri bulmakta zorlanıyor.

Haber;E.TAYHAN