Çilimli'ye Bağlı Çalılık Köyü'nde yaşayan bir vatandaşın ineğinin doğurduğu tek gözlü ve yüzü olmayan buzağı görenleri hayrete düşürürken, hayvanın anne karnında birkaç gün önce öldüğü belirlendi.

Çilimli'nin Çalılık Köyü'nde yaşayan Ali Birinci, ahırında beslediği ineğin doğum tarihinin gelmesine rağmen doğum yapamayınca çareyi veteriner çağırmakta buldu. Birinci'nin çağrısı üzerine doğumu yaptırmak üzere gelen Emekli Hayvan Sağlığı Şube Müdürü ve Veteriner Hekim Remzi Akdoğan, buzağının anne karnında öldüğünü ve normal doğum imkanının kalmadığını anlayınca, riskli de olsa sezaryen ameliyatı ile buzağıyı aldı.

Oldukça iri olduğu ve doğum sırasında nadir görülecek kadar uzun tüylere sahip olduğu gözlenen buzağının tek göz çukurunun olduğu, burnunun ve üst çenesinin olmadığı, bunun yanı sıra alın ve yüz kemiklerinin oluşmadığı gözlendi. Alnında da sıradışı bir uzantı bulunan hayvanın dış görünüşü görenlerde şaşkınlık uyandırdı.

Veteriner Hekim Remzi Akdoğan, kariyeri boyunca sakat doğumlara tanık olduğunu, ancak bu ölçüde bir anomaliye ilk kez rastladığını söyledi. Akdoğan, hayvanın anne karnında ölmesi nedeniyle doğum yapan annenin kısır kalabileceğini, tedavisinin bir süre daha sürmesi gerektiğini söyledi.